Program OZO 2020, verze 001 ze dne 05/12/2019

Program, který sleduje účetnictví a další ekonomickou činnost, je nutné neustále aktualizovat. Proto je nyní k dispozici program OZO určený pro rok 2020. Je to rok, ve kterém v květnu vstoupí v platnost 3. a 4. vlna EET, kdy bude muset sledovat elektronicky příjmy v hotovosti téměř ve všech oborech podnikání. Kdo si již program objednal, může si jej již stáhnout a nainstalovat. Ostatním, kdo používají starší verze, doporučujeme objednat verzi programu OZO pro rok 2020.

Program OZO 2020 je možné si stáhnout zde:

OZO 2020 (verze 001) podvojné účetnictví (plná instalace) (1150)
OZO 2020 (verze 001) daňová evidence (plná instalace) (643)

Další důležité odkazy:

Důležité informace k programu OZO pro rok 2020:

Je nutné upozornit všechny uživatele, že podpora operačního systému Windows 7 končí 14.1.2020. Pro hladké odesílání EET, převod dat do Datových schránek či elektronická podání pro finanční správu, automatické načítání adres a pro kontrolu DIČ, je NEZBYTNÉ mít aktualizovaný operační systém Windows – nejlépe Windows 10.

  • Jedna z nejdůležitějších změn pro většinu uživatelů je nástup zbývající 3. a 4. etapy EET, která startuje 1.května 2020. Program OZO již od 1.vlny EET (v prosinci roku 2016) nabízí automatické odesílání do EET z modulů Evidence skladu, Fakturace, Účtenek i Pokladny. Program Účtenky nabízí i možnost odesílání pro více uživatelů s různým DIČ. K tomu všemu stačí Váš počítač, připojení k internetu a jakákoliv tiskárna. S běžným režimem odesílání do EET můžete pracovat i OFFLINE, avšak nejdéle do 48 hodin musíte dané údaje odeslat připojením k internetu do EET.
  • Pozor na končící certifikáty, které již máte vygenerované v aplikaci Elektronické evidence tržeb na Daňovém portále. Jejich životnost je 3 roky. Každý uživatel EET by si měl překontrolovat platnost všech svých certifikátů. DOPORUČUJEME v aplikaci EET na Daňovém portále nastavit Váš e-mail, na který Vám bude automaticky zasíláno upozornění k blížícímu konci platnosti Vašeho certifikátu.
  • Naše servisní středisko Vám nabízí kompletní pomoc (osobně nebo přes vzdálenou správu programem TeamViewer) s nastavením EET nejen v programu OZO 2020, ale také s kompletním vyplněním údajů na PORTÁLE FINANČNÍ SPRÁVY vč. vygenerování nového certifikátu s platností 3 roky.
  • Můžete se informovat v naší firmě i na další způsob odesílání do EET (mimo program OZO) – nabízíme jednoduché přenosné zařízení na baterii se samostatnou SIM, případně přenosné zařízení včetně možnosti plateb kartou.

Hlavní změny v účetním systému OZO pro rok 2020:

  • Připraveno na novou vlnu EET, která se dotkne dalších podnikatelů
  • Hledání a zaúčtování rozdílů v úhradách závazků a pohledávek
  • V daňové evidenci možnost vyhledání hrazených faktur podle různých kritérií
  • Hledání závazků a pohledávek podle textu v poznámce
  • Aktualizace XML souborů k odesílání Daňového přiznání k DPH, souhrnného i kontrolního hlášení
  • Odpisové sazby majetku pro rok 2020

Přesnější popis některých důležitých změn v programu OZO 2020:

  • V evidenci pohledávek/závazků jsme pro Vás nově přidali možnost vyhledávání faktur dle textu v poznámce.
  • V tiskových sestavách pohledávek/závazků jsme doplnili další novou sestavu na dohledání drobných rozdílů v úhradách (zejména zaokrouhlení) a následné vytvoření účetního dokladu v podvojném účetnictví pro jejich vyrovnání. V daňové evidenci nabídneme automatické vyrovnání přímo do pole „Uhrazeno“ v přehledu pohledávek/závazků.
  • V zápise do deníku v daňové evidenci přibyla nová funkce, která Vám pomůže s vyhledáváním hrazených faktur podle různých kritérií, jak to většina uživatelů zná z podvojného účetnictví.

Školení k programu:

Všechny změny budou podrobně předvedeny a vysvětleny na školení k programu, které proběhne 28.1.2020 v Praze a 31.1.2020 v Liberci.

Pomůžeme Vám!

V případně nejasností s instalací programu nebo jeho používáním, je možné se s námi spojit na telefonu 603 435 946. Jsme také schopni se vzdáleně k Vašemu počítači připojit a vyřešit tak rychle některé nejasné situace.

The Author

Eva Smržová

OZO Czech Republic s.r.o. © 2015