Program OZO 2022.003 ze dne 28/02/2022

Na konci února končí svou činnost původní Daňový portál, nahrazuje jej nový portál MOJE DANĚ. Jak určitě víte, slouží k odesílání různých výkazů na Finanční správu. Upravili jsme proto náš program, abyste mohli odesílat své výkazy přímo z programu. K tomu je však nutné nainstalovat novou verzi OZO 2022.003.

Dále uvedené informace o použití portálu Moje daně a nových možnostech přístupových práv jsou zkrácená verze podrobnějšího přehledu změn v programu. Podrobné instrukce ke změnám naleznete ve formátu PDF (klikněte na odkaz).

Program OZO 2022, verze 003 je možné si stáhnout zde:

OZO 2022 (verze 003) podvojné účetnictví (plná instalace)

OZO 2022 (verze 003) daňová evidence (plná instalace)

OZO 2022 (verze 003) podvojné účetnictví (aktualizace)

OZO 2022 (verze 003) daňová evidence (aktualizace)

Použití portálu Moje daně s programem OZO

Vzhledem k tomu, že nový portál by mohl některým z Vás dělat problémy, nabízíme Vám podrobný postup, jak se na portálu „Moje daně“ orientovat. K tomu je nutné nejprve zadat správné nové odkazy na portál Moje daně v programu. Pokud si nainstalujete novou verzi 003, měl by to program OZO udělat za Vás. Přesto si zkontrolujte, zda máte vše správně nastaveno. Měli byste mít v „Nastavení – Modifikace programu – Identifikace plátce“ zadanou adresu nového portálu MOJE DANĚ takto:

https://adisspr.mfcr.cz/pmd/epo/formulare?nacteni=1

Další informace jak postupovat naleznete ve výše uvedeném podrobném PDF návodu.

Zodpovědná osoba v přístupových právech

Dále jsme ve verzi 2022.003 upravili i menu „Přístupová práva“. Přidali jsme k jednotlivým oprávněním novou volbu „Jméno zodpovědné osoby“, kterou můžete použít zejména u osob, které nemají všechna práva jako Hlavní účetní.

Popis nastavení a použité zodpovědné osoby naleznete ve výše uvedeném podrobném PDF návodu.

V případě nejasností nás můžete kontaktovat, případně dohodnout si konzultaci pro podrobnější vysvětlení.

The Author

Petr Ozogán

Mám na starosti nejen vývoj programu OZO, ale i aktualizaci tohoto webu. Udělám vše, co bude v mých možnostech, abyste byli s tím co dělám maximálně spokojeni.
OZO Czech Republic s.r.o. © 2015