Program OZO 2022, verze 001 ze dne 20/12/2021

Pro rok 2022 jsme do programu doplnili možnost archivace některých dokumentů, týkající se Vaší agendy. Budete mít možnost ukládat si přímo v ceníku dokumenty, související vždy s konkrétní skladovou položkou apod. Dále to může být manuál v PDF nebo dokonce www odkaz na stránku vašeho dodavatele. Případně Vám nový program dovolí v evidenci majetku zobrazit archivovaný technický průkaz auta přímo z karty majetku.

Další zásadní změnou je možnost zadávání dokladů v režimu OSS. Je to pro všechny, kteří např. prodávají zboží na dálku osobám nepovinným k dani s místem plnění na území EU nad limit 10.000 EUR, kde DPH odvádíte v konkrétní zemi příjemce služby nebo zboží. V rámci zjednodušení plnění povinností k DPH je také pro poskytovatele vybraných služeb zaveden zvláštní režim jednoho správního místa. Tento režim se rovněž označuje jako tzv. One Stop Shop (dále jen „OSS“).

V programu najdete samozřejmě i další drobné změny, které do programu doplňujeme průběžně po celý rok. Rozhodně je proto vhodné si program na začátku roku co nejdříve nainstalovat. Pokud bude v průběhu roku změna v zákoně týkající se programu, dostanete jeho novou verzi samozřejmě zdarma formou aktualizace.

Program OZO 2022 je možné si stáhnout zde:

OZO 2022 (verze 001) podvojné účetnictví (plná instalace)

OZO 2022 (verze 001) daňová evidence (plná instalace)

Další důležité odkazy:

Hlavní změny v účetním systému OZO pro rok 2022

  • archivace některých dokumentů týkající se Vaši agendy
  • zadávání dokladů v režimu OSS

Registrace programu

Program je plně funkční až po jeho registraci. Podrobnější informace viz popis instalace programu. Žádáme Vás, abyste registraci k programu OZO 2022 zasílali přednostně e-mailem na adresu sw@ozo.cz. Pokud budete potřebovat telefonickou podporu, tak prosím používejte mobilní telefonní číslo servisního oddělení +420 603 435 946.

Individuální školení programu OZO 2022

Vzhledem k dlouhodobě setrvalému stavu COVID-19 a nejistotě, za jakých podmínek je možné organizovat školení, jsme se rozhodli, že klasické školení k programu OZO v roce 2022 nebudeme pořádat. Nabízíme Vám proto náhradou individuální školení k programu přes vzdálenou správu programem TeamViewer, který je ke stažení na našich stránkách. Výhodou této varianty je, že celé školení proběhne přímo na míru Vaší firmě. Součástí tohoto školení může být navíc i Vaše uzávěrka účetnictví či skladů, instalace a individuální nastavení programu apod.

Pro uskutečnění tohoto školení je nutná nejen úhrada faktury za školení, ale i domluvení přesného termínu a času předem (telefonicky či e-mailem).

Cena školení – 1.000,- Kč včetně DPH
Rozsah školení – maximálně 3 hodiny

Součástí tohoto individuálního školení bude i instalace programu „Podpisovač“ pro OZO 2022 na Váš počítač a podrobný manuál ke všem novinkám v OZO 2022.

Další informace o verzi OZO 2022.001

V nové verzi programu OZO 2022 jsme pro Vás připravili několik novinek, které Vám jistě usnadní a zpříjemní práci s programem OZO. Další změny, které případně vyplynou v průběhu roku z důvodu změn v zákonech získáte samozřejmě také formou aktualizace programu.

Archivace dokumentů týkající se Vaši agendy

Nyní je možné zaznamenat si v programu dokumenty, které souvisí s vedenými agendami. Ty je možné přiřadit k jednotlivým dokladům v účetnictví, pohledávkách, závazkům apod. Můžete ukládat nejen různé dokumenty, obrázky, videa apod., ale také si můžete uložit i odkaz na různé www stránky (např. pro popis či návod ke zboží atd.).

Podrobnější popis modulu Archívu dokumentů naleznete ZDE v PDF (kikněte)

Zadávání dokladů v režimu OSS

Další novinkou je možnost zadávání dokladů v režimu OSS. Je to pro všechny, kteří např. prodávají zboží na dálku osobám nepovinným k dani s místem plnění na území EU nad limit 10.000 EUR, kde DPH odvádíte v konkrétní zemi příjemce služby nebo zboží. V rámci zjednodušení plnění povinností k DPH je také pro poskytovatele vybraných služeb zaveden zvláštní režim jednoho správního místa. Tento režim se rovněž označuje jako tzv. One Stop Shop (dále jen „OSS“).

Podrobnější popis modulu Archívu dokumentů naleznete ZDE v PDF (kikněte)

Další zdobné změny

  • Zobrazení konkrétního roku při používání zápisu do účetnictví
  • Samozřejmostí jsou také nové odpisové sazby pro rok 2022.
  • Nezapomeňte na prodloužení platnosti sazeb DPH v Sazebníku daně.

The Author

Eva Smržová

OZO Czech Republic s.r.o. © 2015