Nabídka aktualizace programu OZO 2014

Pomalu se blíží konec roku 2013 a my bychom Vám chtěli nabídnout naše aktualizované účetní programy OZO. Každý uživatel účetních systémů ví, že je nezbytné programy aktualizovat – zejména kvůli změnám v legislativě. Důležité je také si uvědomit, že technická podpora (hotline i servis) je poskytována pouze vlastníkům aktuální verze programu! Aktuální verzi programu OZO (vč. upgrade během roku) najdete vždy zde ke stažení na našich internetových stránkách.

Podrobná nabídka aktualizace programu na rok 2014 vám bude zaslána ještě dnes na e-mail, který máme na Vás ve své evidenci zaznamenán. Objednat program bude možné zasláním vyplněné objednávky, případně připravujeme také možnost objednat program zde na internetu.

Hlavní změny v účetním systému OZO pro rok 2014

  • Povinná elektronická forma podání i pro Přiznání k DPH
  • Důležitá kontrola informací z MFCR o spolehlivosti plátce a uvedených bankovních účtech pro ekonomickou činnost – ručení příjemce zd.plnění
  • Automatické načítání adres jednotlivých firem z internetu (ARES)
  • Nastavení pro sledování dlužníků (upozornění na neplatiče)
  • Kontrolní zaúčtování modulu Pokladna v podvojném účetnictví i v daňové evidenci

Přesnější popis některých důležitých změn v programu OZO 2014

Z důvodu legislativních požadavků bychom chtěli poukázat na výhody Vašeho připojení k internetu s programem WinOzo 2014. V současné době existuje povinnost zasílat „Souhrnné hlášení“ a „Výpis z evidence pro účely daně z přidané hodnoty podle § 92a zákona o DPH“ elektronicky. Od roku 2014 přibude i povinnost podávat „Přiznání k dani z přidané hodnoty“ výhradně v elektronické formě. Výjimkou jsou fyzické osoby s obratem do 6 mil.Kč. (Elektronické podání se vztahuje na Přihlášku k registraci, Daňové nebo dodatečné přiznání, Hlášení, Přílohy k daňovému i dodatečnému přiznání nebo hlášení, Oznámení o změně registračních údajů.)

Již v současné době mají všichni plátci daně z přidané hodnoty povinnost si ověřovat své dodavatele. Musí nejen hlídat, zda nepatří mezi nespolehlivé plátce (dle § 106a), ale také si ověřit jejich bankovní účet z důvodu ručení příjemce zdanitelného plnění (dle § 109). Program WinOZO 2014 Vám při zápise dokladů nejen ověří spolehlivost plátce v databázi Ministerstva financí ČR, ale i přímo uloží bankovní účet klienta, který má uvedený na finančním úřadě pro svou ekonomickou činnost.

Velkou výhodou připojení Vašeho počítače k internetu je i online načítání adres zákazníků z databáze podnikatelů (ARES) z internetu. Adresy svých obchodních partnerů pak můžete jednoduše načíst a vložit nejen v modulu „Manager – Adresář firem“, ale i ve všech ostatních agendách.

Další novinku najdete v modulu „Účetnictví / Daňová evidence – Vstup dokladů – Kontrolní zaúčtování“. Při inicializaci „Kontrolního zaúčtování“ (v daňové evidenci i v podvojném účetnictví) najdete novou volbu „Zaúčtovat i pokladnu“, která Vám pro kontrolní účely uzavře a zaúčtuje všechny pokladní doklady z modulu „Pokladna“, aniž byste je museli skutečně uzavírat. Při používání modulu „Pokladna“ tak můžete mít všechny pokladní doklady otevřené po celý rok a uzavřít je např. až ke konci roku.

V neposlední řadě bychom chtěli upozornit i na novou službu při vystavování faktur a při vytváření nových výdejek ve skladu, kde Vám program umí nahlásit informaci o tom, že Váš zadaný odběratel má některé neuhrazené předchozí faktury již po splatnosti. Nyní budete mít větší kontrolu nad vystavováním dokladů odběratelům, kteří včas neplatí.

Upravili jsme také některé další tiskové sestavy a výstupy do MS Excel dle přání uživatelů, např. vytvoření roční výsledovky po měsících (vč.uvedení měsíčních plánů) a nové menu „Výpočty“ v „Účetnictví“ a v „Evidenci skladu“.

Samozřejmostí jsou také nové odpisové sazby pro rok 2014.

Ještě pro Vás připravujeme automatické vygenerování kurzových rozdílů pohledávek a závazků ke konci roku, které by mělo být k dispozici nejdéle začátkem roku 2014.

Školení k programu OZO 2014

Vzhledem k zájmu v předcházejících letech, jsme se rozhodli pořádat školení k programu OZO 2014 pouze ve městech Praha a Liberec. V letošním roce pro Vás opět připravíme zajímavé školení vč. tištěného podrobného návodu. Zaměřit se chceme zejména na práci programu OZO 2014 s připojeným internetem a také na možnosti nastavení dlužníků, pro nahlášení této skutečnosti při zadávání dokladů. Samozřejmostí budou i další novinky pro rok 2014. Školení 2014 se tradičně uskuteční na přelomu měsíců leden/únor. O přesném termínu vás budeme včas informovat (vždy se snažíme Vám nenarušit termín odevzdání DPH či výplaty mezd).

The Author

Eva Smržová

2 Comments

  1. Mgr. Olga Binková

    Zaplatila jsem OZO 2014, daňovou evidenci i podvojné účetnictví. Kde, prosím, najdu programy ke stažení. Asi neumím hledat, ale na Vašich webovkách jsem to nenašla.
    S pozdravem a díky
    Binková

    1. Dobrý den, paní Binková. Program bude ke stažení z internetu k dispozici nejpozději v pátek dopoledne (možná už ve čtvrtek odpoledne). Chystáme ještě nějaké popisy změn a kontrolujeme, zda je opravdu vše v pořádku. Až bude nová verze zveřejněna, zašleme opět všem e-mail s informacemi, odkud se dá program OZO pro rok 2014 stáhnout. Ta informace bude samozřejmě i zde a internetu.

Comments are closed.

OZO Czech Republic s.r.o. © 2015