Aktualizace OZO 2017, verze 007 ze dne 16/06/2017

Program OZO 2017 stále zdokonalujeme dle připomínek uživatelů. Novinky včetně drobných úprav dáváme k dispozici vždy na začátku léta. Aktualizace obsahuje mimo jiné i změny nutné pro roční uzávěrku na rok 2018. Dále uvedené změny jsou pro registrované uživatele zdarma a doporučujeme proto novou verzi stáhnout a nainstalovat.

Nyní již připravujeme program pro rok 2018, který by měl obsahovat veškeré změny vyplývající ze změn v zákonech. Mimo to, počítáme také s dalším zdokonalením modulu účtenek a EET, kdy bude možné v programu vystavovat doklady pro několik samostatných subjektů.

Změny v programu OZO 2017:

  • Přidali jsme v menu „Servis – Roční uzávěrka“ uzávěrkové operace pro nový modul „Účtenky“ a “EET“.
  • Automaticky při roční uzávěrce jednotlivých agend vymazáváme nejen údaje starého roku, ale i údaje o EET, které se vztahují k vymazávaným dokladům.
  • Při práci s EET jsme upravili možnost zadání jiné celkové částky než je automatický součet, pokud se jedná o bazarové zboží, cestovní služby či elektronickou peněženku.
  • Menu „Účtenky“ vychází z nastavení přístupových práv pro pokladny.
  • V menu „Účetnictví“ je při zápise dokladů upraveno načítání interních dokladů s DPH vč. vynulování položky DPPD.
  • V menu „Evidence skladu – Doklady – Výkaz skladu“ máte nově možnost tuto sestavu převést do MS Excelu.
  • Menu „Fakturace“ nyní nabízí volbu, kterou lze doklady přesně definovat, jakým způsobem budou uhrazeny. Tato volba se zadává i z faktur vystavených ve skladové evidenci i při samostatném uzavření v přehledu faktur.
  • Grafické zobrazení veškerých dotazů a upozornění (pokud se Vám nebude líbit, lze ho zrušit zadáním v menu „Nastavení – Modifikace programu – Windows – Obrazovka“ nastavením „Zobrazení průběhu zpracování akce: znakově“).
  • Upravení písma pro grafické zobrazení dotazů a upozornění můžete nastavit přes „Nastavení – Modifikace programu – Windows – Písmo“ volbou „Zobrazení dat“.
  • Pokud máte širokoúhlý monitor, můžete si upravit šířku okna pro zobrazení programu OZO 2017. V menu „Nastavení – Modifikace programu – Windows – Obrazovka – Šířka zobrazení aplikace (body)“. Pokud máte multiverzi programu OZO, proveďte toto nastavení v hlavním menu programu.
  • Pro zlepšení Vaší práce jsme při archivacích v menu „Servis“ upravili výchozí nastavení klávesy ENTER.
  • Lepší stabilita nastavení pro zobrazení zkráceného menu v „Nastavení – Modifikace programu – Program“.

Pokud budete potřebovat naši pomoc, můžete po telefonické domluvě využít i novou volbu „Online vzdálená podpora“ v menu „Pomoc – O programu“. Toto menu Vám nabízí i spuštění našich internetových stránek či kontrolu aktuální verze programu OZO.

Upozorňujeme, že v době letních prázdnin od 1.7.2017 do 3.9.2017 máme zkrácenou pracovní dobu, po kterou budeme poskytovat konzultace k programu OZO.

Přejeme všem během léta regeneraci sil v dnešní náročné podnikatelské době!!!

Novou verze programu si můžete stáhnout z následujících odkazů:

OZO 2017 (verze 007) podvojné účetnictví (plná instalace) (170)
OZO 2017 (verze 007) daňová evidence (plná instalace) (153)
OZO 2017 (verze 007) podvojné účetnictví (aktualizace) (161)
OZO 2017 (verze 007) daňová evidence (aktualizace) (170)

The Author

Eva Smržová

OZO Czech Republic s.r.o. © 2015